HomeWelkom bij Fysiotherapie Minck

Overzicht

drs. mw. M.R. Minck

Bewegingswetenschapper 1998 (VU)

algemeen fysiotherapeute sinds 1985 tot heden.

belangstellingsgebieden nav nascholing:

·        Stabiliteitstraining: performance stability, kinetic control, Pilates en integraal  bewegen.

·       Voetkundig adviseur.

·       Hardloop analyse

·       Adem- en ontspanningstherapie.

·       Schroth Scoliose 3D therapie : scoliose bij ouderen en kinderen trainen volgens de Schroth methode.

·       Medical cure taping.

·       Stabiliseren bij bekkenklachten tijdens en na zwangerschap.

·       Manuele therapie, mobiliserende technieken.

·       Hydrotherapie in de Zaangolf Koog a/d Zaan.

·       Motoriek van de ouder wordende mens.

·       Training bij ouderen: kennis van de veranderende fysiologie en trainingsmogelijkheden.

·       Valpreventie In Balans en Vallen Verleden Tijd

De fysiotherapeute, mw. M.R. Minck,  is BIG geregistreerd en voldoet aan alle na- en bijscholingseisen.

Introductie

 

Hallo ik ben Monica Minck, fysiotherapeute, bewegingswetenschapper en Schroth Scoliose therapeute.

Ik werk als algemeen fysiotherapeute sinds 1985.  Hierna heb ik het wetenschappelijk onderwijs tot bewegingwetenschapper gevolgd, in 1998 heb ik de studie afgerond. Sinds 2006 voer ik een eigen praktijk in Purmerend. Sinds 2017 werk ik op woensdag in de praktijk FIA.

Ik heb sinds 2006 veel ervaring als Pilatestrainer opgedaan naast mijn werk als fysiotherapeute De fysio-pilateslessen zijn specifiek voor patiëntengroepen, met klachten aan rug en nek.

Ik heb mij gespecialiseerd in core stability trainingen volgens Integrated Movement, Pilates en Kinetic Control. Om mijn behandelingen ook hands-on te ondersteunen heb ik tevens de driedelige manuele therapie cursus volgens het Mulligan Concept gedaan. Ieder jaar volg ik uitgebreide na- en bijschoiling om up to date te blijven.

In 2014 raakte ik geïnteresseerd in patiënten met een scoliose en ik heb twee uitgebreide cursussen gedaan met betrekking tot de wetenschappelijk onderbouwde Schroth Scoliose methode. SBPT en ISST Bad Sobernheim.

 

Ik werk nu naast mijn werk als fysiotherapeute en Pilates trainer ook als Schroth gecertificeerd therapeute in Alkmaar en Purmerend.

Tevens werk ik veel met adem- en ontspanningstherapie, gebaseerd op diverse methoden, o.a. Van Dixhoorn en Jacobson. Mensen met chronische aandoeningen hebben veel baat bij deze vorm van therapie.

In mijn werk kom regelmatig voetproblemen tegen waarbij podologische zolen niet de klachten helemaal weg nemen. Ik heb mij verdiept in voetentherapie en voetoefeningen. Dat komt bij mijn werk als Pilatestrainer en Schroth-therapeute ook weer van pas. (zie ook www.goedvoets.com)

Twee middagen in de week werk ik in het therapeutische zwembad ‘Zaangolf’ in Koog aan de Zaan. Hier heb ik diverse cursussen voor gevolgd om als hydrotherapie gecertificeerd therapeut te kunnen werken.

Hier komen regelmatig mensen met neurologische klachten en klachten t.g.v. scoliose of na een operatie aan de rug in het water trainen om spierkracht en conditie op te bouwen. In het water is de belasting op de rug minder groot, door de opwaartse druk van het water is prettiger  bewegen mogelijk, wat soms (tijdelijk) op het droge niet goed gaat.

 

 

Naar boven

 Klik hier voor meer info en korting! Hi4 kussens.

Klik hier voor meer info over de Hi4 kussens en Korting!